La XARXA DE DONES EMPRENEDORES D’ESPLUGUES és una associació sense ànim de lucre formada per dones, principalment residents i/o amb la seva activitat a Esplugues de Llobregat.

EL MÓN NECESSITA DONES QUE LIDERIN PROJECTES, NEGOCIS, CULTURA, POLÍTICA… El teu projecte és important, encara que potser no ho saps. Ho vols descobrir?

Si ets dona, tens projectes i il·lusions, vols visualitzar el teu talent i t’agradaria créixer, no ho dubtis: ho pots fer! Fes-ho envoltada de bones companyes en una xarxa de suport mutu.

 

 

LA NOSTRA HISTÒRIA

La XDE es va gestar durant el desenvolupament del projecte D-Dones, en 2009, en el qual els ajuntaments d’Esplugues i Mollet del Vallès van col·laborar per a millorar les competències en la gestió empresarial de les persones dedicades al sector de la perruqueria i l’estètica, com a eina per a fomentar la inserció de les dones al mercat laboral. D’aquesta primera experiència va sorgir la idea de presentar la ponència denominada No som botigueres, som empresàries, a l’III Congrés de les Dones del Baix Llobregat al maig del 2010, orientada a aconseguir l’autonomia personal i el lideratge de les dones, tant de les empresàries com de les dones que cerquen treball. Aquesta iniciativa va donar forma definitiva en una xarxa de suport mutu entre dones, que es va materialitzar en la Xarxa de Dones Emprenedores aproximadament al juny del 2010. En els següents anys, la XDE va crèixer i va obrir les seves portes a dones de diferents àrees professionals. En aquest 8 anys l’entitat ja agrupa a dones de 18 àrees profesionals.

 

 

ELS NOSTRES PRINCIPIS

‌La dona té un paper clau al nucli social, polític, econòmic i comercial de la nostra ciutat. 

◊  En una societat manca d’Igualtat de Gènere és necessari enfortir l’associacionisme femení i la sororitat.
◊  L’empoderament de la dona ha de ser un objectiu principal en la societat.
◊  S’ha de visualitzar el talent femení, potenciar l’emprenedoria i el lideratge de les dones en l’àmbit professional.
◊  És imprescindible educar en igualtat i augmentar els projectes educatius i socials en clau d’igualtat.

ELS NOSTRES OBJECTIUS

Cinc objectius clau:

  1. Generar oportunitats des de la ciutat per fer visible el talent femení en l’àmbit econòmic, professional i laboral.
  2. Fomentar el desenvolupament, implantació, estabilitat i consolidació d’empreses creades i/o dirigides per dones, així com projectes socials i culturals.
  3. Promoure la participació de la dona en un model econòmic que creu riquesa i generi progrés per a tot el conjunt de la societat.
  4. Realitzar projectes dirigits a la visualització del talent femení i a l’empoderament de la dona.
  5. Dotar a les nostres sòcies de coneixements, formació, xarxa de contactes i visualització.

 

 

 

Un pensament en “Qui som?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.