21 octubre 2015

La Xarxa de dones Emprenedores d’Esplugues té el privilegi de formar part i col·laborar en aquest sopar benèfic on tots els beneficis es destinaran a la campanya Beques Menjador d’Educo.

CFC (Sopars amb Data de Caducitat) és un projecte solidari que persegueix sensibilitzar davant el malbaratament alimentari i la malnutrició infantil que pateixen actualment els nens de casa nostra.

La idea va nèixer fa un parell d’anys quan les components de CFC van assabentar-se de la quantitat d’aliments que s’arribaven a tirar, (7,7 milions de tones a l’any a Espanya, segons la FAO) i a la vegada , després de veure les notícies sobre els índexs de malnutrició infantil que hi ha aquí: 2,55 milions de nens i nenes estan en risc de pobresa i exclusió social, segons un recent informe d’EDUCO.

A partir d’aquests dos paràmetres van decidir construir un projecte que tingués com pilars fonamentals el rebuig alimentari i millorar l’alimentació dels nens i nenes més vulnerables.

El procediment és ben senzill: recuperen part dels ingredients que pel seu aspecte, data de consum preferent o inclús de caducitat, es llencen a les escombraries. Un equip de cuina liderat per Anna Genís (Llepadits.com), elaborarà un menú de sopar solidari. Els assistents a l’àpat paguen un preu que va destinat a Associacions, Ong, Entitats que lluiten per la fam i la malnutrició infantil al nostre país.

Us convidem a que participeu en el sopar que es celebrarà el proper 21 d’octubre a les 20:30h al menjador de l’Escola Garbí d’Esplugues del Llobregat (c/ Sant Mateu, 34-38 d’Esplugues de Llobregat) amb 300 comensals.

La vetllada será conduida per l´actriu Macarena Gómez (La que se avecina, Musarañas, Las Brujas de Zugarramurdi), qui va empatitzar des del primer moment amb el projecte.

Un sopar solidari en el qual societat, assossiacions com la Xarxa de Dones Emprenedores D’Esplugues, comunitat educativa com l’Escola Bressol Pàtums i Memas (dirigida per la nostra sòcia Eva Alejandro Buendia), l’Escola Garbí, i algunes institucions, ens ajudaran a canviar el nostre xip sobre allò que mengem, allò que tirem i tot el que podem fer amb ben poc.

RESPECTE A EDUCO

Educo és una ONG global de cooperació per al desenvolupament que treballa des de fa 25 anys a favor de la infància i del seu entorn per promoure societats més juestes i equitatives que garanteixin els seus drets i el seu benestar. En especial el dret a rebre una educació de qualitat, que és el mitjà indispensable per a sortir de les situacions de pobresa i marginalitat.

Desenvolupen la seva tasca a 15 països d’Àsia, Amèrica i Àfrica i duen a terme 134 projectes de cooperació internacional per al desenvolupament i beneficien directament a més de 695.000 nens, nenes i joves i 296.000 persones adultes.

La seva missió parteix de protegir a la infancia enfront de qualsevol forma de vulneració dels seus drets. Treballen per a què gaudeixin d’un entorn saludable i lliure de qualsevol forma de violència, abús, explotació o discrimació. Podeu trobar més informació sobre aquest projecte social a la seva web http://cenasconfecha.com/.

Sopar amb data de Caducitat_XDE

Data inici: 21 octubre 2015

Data fi: 21 octubre 2015

Lloc: Escola Garbí - c/ Sant Mateu, 34-38 - Esplugues de Llobregat

Horari: 20:30h

La XDE col·labora al Sopar amb Data de Caducitat (CFC)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.