Xarxa de Dones Emprenedores d'Esplugues - XDEEl passat mes d’octubre l’escola bressol Pàtums i Memas ha entregat dues beques-menjador per a infants de dues famílies d’Esplugues pel curs 2016-2017.

Nom del projecte: “BEQUES MENJADOR PER INFANTS DE 0 A 3 ANYS

Breu descripció

La pobresa provoca situacions d’exclusió social i afecte a infants amb molts dels aspectes fonamentals del seu desenvolupament com l’alimentació, l’educació, la salut o la protecció. Existeixi un elevat nombre de famílies que no puguin cobrir les necessitats bàsiques de nutrició adequada dels seus fills. És evident que si no s’atenen les necessitats, les conseqüències seran: desnutrició infantil, baix rendiment acadèmic, ambient familiar inestable i marginació. En els últims anys s’ha detectat un augment de nombre de nens amb alimentació inadequada.

En el nostre projecte volem fer tot el possible per ajudar aquestes famílies, atendre de la millor manera possible els seus fills. Veiem famílies que necessiten poder cobrir les necessitats més bàsiques d’alimentació.

Gràcies a la Xarxa de Dones Emprenedores d’Esplugues això ha estat possible. A través d’aquesta entitat Pàtums i Memas, de la mà de la seva directora i sòcia de la Xarxa Eva Alejandro Buendia, s’ha dut a terme el projecte Beques Menjador amb la finalitat de:

 • Oferir una alimentació variada i equilibrada, adequada a cada moment evolutiu del nen i intentar fomentar uns bons hàbits a l’hora dels àpats.
 • També en aquestes edats poden aparèixer en alguns infants factors que impliquin una alimentació molt específica (al·lèrgies o intoleràncies a certs aliments: celíacs, intolerants lactosa, proteïna de la vaca, etc), i des de l’escola oferir l’atenció adequada per tal que puguin viure el fet de menjar com un moment de normalitat i respecte vers la seva persona.
 • Donar prioritat als infants en risc de pobresa que puguin gaudir de 2 àpats diaris sans i donar-los els nutrients necessaris pel seu correcte  desenvolupament present i futur.

Els afortunats han estat en Nil Cepeda i Marcos Clavijo.
Moltes Gràcies a aquesta Xarxa de dones per haver fet possible el nostre projecte.
Felicitats als infants afortunats!

Fes clic a la imatge per accedir al web de l’Escola Bressol Pàtums i Memas i saber-ne més:

TODO PATUMS

 

Som solidàries, dues beques-menjador per a infants de 0 a 3 anys

5 thoughts on “Som solidàries, dues beques-menjador per a infants de 0 a 3 anys

 • 15 desembre 2016 a les 09:56
  Enllaç permanent

  Como socia y miembro de la junta, me parece perfecto trabajar desde la XDE en iniciativas como ésta para favorecer a los más desfavorecidos de nuestra sociedad.

  Respondre
 • 15 desembre 2016 a les 13:32
  Enllaç permanent

  Felicitar a Eva Alejandro, cosas como estas hacen seguir creyendo en la buena voluntad y solidaridad de la gente !!
  Felicidades Eva y felicidades Xarxa

  Respondre
 • 15 desembre 2016 a les 16:10
  Enllaç permanent

  Gràcies, però aquestes felicitacions son per la Xarxa. Sentir-te recolçada es la base perque tot funcioni. Gràcies a totes les que en formeu part.
  Bones Festes!!!

  Respondre
 • 8 febrer 2017 a les 23:33
  Enllaç permanent

  Felicidades a Pàtums y Memas, a su directora, cabeza pensante de esta bonita e importante iniciativa! Y a la XDE por un apoyo, que sin él, no sería posible llevar a cabo grandes ideas.

  Respondre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.